800
۰
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری سراوان:

سیاه لنگک، محصول رفع سفیدی مو/پر سیاوشان درمانی مناسب برای تنگی نفس در کودکان

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سراوان اظهار داشت: در قدیم از پر سیاوشان برای درمان ریزش مو استفاده شده است که ماساژ با جوشانده آن باعث تقویت و سیاه شدن مو می شود.
hesrhes
hesrhes
به گزارش شستون، گیاه دارویی پر سیاوشان که در بلوچستان به سیاه لنگک معروف می باشد، گیاهی است پایا و دارای ریزوم خزنده همراه با ریشه ای باریک و ظریف و برگ های سبز رنگ دائم شبیه گشنیز که در مناطق مرطوب به ویژه در کنار آبشار ها قابل مشاهده می باشد.
محمد رفیع دهقان رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سراوان در گفت و گو با شستون با بیان اینکه گیاه پر سیاوشان یا  adiantum copillus-veneris در تمام مناطق معتدل و گرم بجز آمریکای جنوبی قابل رشد و پرورش است، اظهار داشت: در قدیم از پر سیاوشان برای درمان ریزش مو استفاده شده است که ماساژ با جوشانده آن باعث تقویت و سیاه شدن مو می شود.
وی با اشاره به اینکه این گیاه در گیلان، مازندران، ری، تهران، خاش، زاهدان، سراوان و برخی از نقاط شرقی و غربی ایران پراکنش جغرافیایی دارد، افزود: در بلوچستان این گیاه به نام های سیالک، باریک لنگک، سیاوخشی و سیاه لنگک معروف است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سراوان در ادامه تری ترپن، فلاوونوئیدها، کاروتنوئیدها، فنیل پرو و پانوئید را از ترکیبات شیمیایی این گیاه دانست و خاطر نشان کرد: برگ های گیاه دارویی پر سیاوشان داری موسیلاژ، قند، اسید گالیک، تانن، اسانس و ماده تلخی به نام کاپیلارین می باشد.
وی با بیان اینکه این گیاه درمان مناسبی برای رفع تنگی نفس در کودکان است، تصریح کرد: خوردن گرد خشک پرسیاوشان برای درمان اسهال بسیار مفید است.
دهقان درمان سرفه، سرماخوردگی، تقوست طحال و کبد، رفع سنگ کلیه و مثانه و سم زدایی کبد را از خواص دارویی این گیاه عنوان کرد و اذعان داشت: گیاه دارویی پرسیاوشان برای درمان برونشیت نقش مهمی ایفا می کند.
وی در پایان با بیان اینکه پرسیاوشان دارای خواص دارویی زیادی می‌باشد و مردم می توانند آن را از عطاری‌ها به صورت خشک تهیه کنند، گفت: برای دم کردن این گیاه فقط از برگ‌های آن استفاده کنید.
 
انتهای پیام/1675
چهارشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۳۶
کد مطلب: 7996
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *