از این مواد غذایی برای تامین آهن بدنتان استفاده کنید
2 مهر 1398 ساعت 13:28
کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، کمبود آهن و کم خونی فقر آهن را از شایعترین بیماریهای تغذیهای در دنیا خواند و منابع گیاهی حاوی آهن و چگونگی افزایش جذب آن را معرفی کرد.
به گزارش شستون؛ سپیده دولتی در خصوص کم خونی فقرآهن گفت: بیش از یک قرن است که آهن به عنوان یک ماده مغذی ضروری شناخته شده است. با وجود دسترسی وسیع به مواد غذایی غنی از آهن در قرن ۲۱ هنوز کمبود تغذیهای آهن و کم خونی فقر آهن شایعترین بیماری کمبود تغذیهای در دنیا است.
وی ادامه داد: آهن یک ماده معدنی است که در مقادیر جزئی در تمامی سلولها یافت میشود. این عنصر به خوبی توسط بدن نگهداری میشود و تقریباً هر روز ۹۰ درصد آهن بازیافت شده و مجددا استفاده میشود و بقیه آهن به طور عمده از صفرا دفع میشود. برای حفظ تعادل آهن و تأمین ۱۰ درصد اتلاف آن، آهن باید از طریق مواد غذایی در دسترس بدن قرار گیرد که در غیر این صورت کمبود آهن ایجاد میشود و فرد مبتلا به کم خونی فقر آهن میشود.
وی با بیان اینکه آنمی فقر آهن در کودکان، دختران نوجوان و زنان در سنین باروری شایع است، افزود: درمان فقر آهن شامل تشخیص علت ایجاد این نوع کم خونی، مکمل یاری آهن و رژیم غذایی حاوی آهن است. در حال حاضر به دلیل شرایط اقتصادی جامعه ترکیبات سبد غذایی بسیاری از خانوارها تغییر کرده است و برخی از مواد غذایی از مصرف روزانه به مصرف هفتگی و برخی از مصرف هفتگی به مصرف ماهانه تبدیل شدهاند و همین امر ممکن است امنیت غذایی را در برخی خانوارها به خصوص مناطق حاشیه شهر و استانهای محروم به خطر اندازد.
وی گفت: گوشت قرمز منبع اصلی و خوب دریافت آهن در سفره خانوارهای ایرانی محسوب میشود که آهن آن از نوع "آهن هِم" است و جذب آن حدود ۱۵ تا ۳۵ درصد و زیست دسترسی بیشتری نسبت به "آهن غیر هِم" دارد. آهن غیر هِم در منابع گیاهی وجود دارد و جذب آن ۲ تا ۲۰ درصد است.
کد مطلب: 15598
آدرس مطلب: https://shastoon.ir/report/15598/این-مواد-غذایی-تامین-آهن-بدن-تان-استفاده-کنید