غنی سپاهی در گفتگو با
شستون بیان کرد: طی بازدیدی که واحد بیماریهای واگیر از خانه بهداشت حق آباد و کشتگان صورت گرفت؛ وضعیت واکسیناسیون کودکان زیر یکسال، برنامه سل، بیماریابی و درمان موارد مثبت مالاریا، مراقبت بیماریهای اسهالی و روده ای، روند اجرای برنامه pmtct و مراقبت و پایش بیماری HIV در مادران باردار مورد بررسی قرار گرفت و به همکاران در زمینه بهبود شاخصها آموزشهای مورد نیاز ارائه شد.
وی افزود: HIV مخفف ویروس نقص ایمنی اکتسابی است. اکثر مبتلایان به این ویروس سالهای طولانی بدون انجام آزمایشات از بیماری خود خبر ندارند و توانایی انتقال بیماری به افراد دیگر را دارند زمانی که علائم بیماری بروز نماید ایدز گفته میشود.
کارشناس بیماریهای مرکز بهداشت سراوان ادامه داد: هنگامی که فرد به HIV مبتلا شود، درمانی قطعی برای بیماری وجود ندارد، با این حال داروهای موجود به تقویت سیستم ایمنی و سرکوب ویروس کمک میکند که باعث افزایش طول عمر فرد مثل یک فرد عادی می شود. مصرف دارو و رعایت توصیههای بهداشتی که توسط مشاورین مرکز بهداشت ارائه میشود احتمال ابتلای افراد دیگر به ویروس را کاهش میدهد یا حتی متوقف میکند.
سپاهی توصیه کرد از دریافت خدمات پزشکی و دندانپزشکی از مراکز غیر مجاز و خیابانی در کشور پاکستان که احتمال انتقال بیماریهای خطرناک مثل HIV و هپاتیت را افزایش میدهند اجتناب شود.
انتهای خبر/