عبدالرب باهورزهی در گفتگو با شستون با تأکید بر اهمیت و خطرات بیماری هاری، بیان کرد: حضور سگهای ولگرد در شهر و روستاها خطری بزرگ برای دانشآموزان و مردم است.
وی گفت: هاری نوعی بیماری خطرناک ویروسی مشترک بین انسان و حیوان (زئونوز) است که موجب التهاب مغزی حاد و در نهایت باعث مرگ حتمی میشود.
سرپرست مرکز بهداشت سیب و سوران عنوان کرد: کلیه حیوانات خونگرم پستاندار، چه وحشی و چه اهلی به این بیماری حساس هستند.
بسیاری از حیوانات وحشی مانند راکون، خفاش، راسو، میمون، گرگ، خرس، شغال و روباه و همچنین نیز حیوانات اهلی مثل سگ، گربه، اسب، شتر، الاغ و گاو به این بیماری حساس بوده و قادر به انتقال بیماری به انسان و سایر حیوانات هستند.
باهورزهی ادامه داد: یکی از راههای معمول انتقال بیماری در بین حیوانات از طریق گزش بوده و سبب ایجاد بیماری میشود. بزاق حاوی ویروس حیوان مبتلا به هاری از طریق زخم و خراشها بهنگام گزش در پوست و عضلات ایجاد میشود سبب انتقال ویروس به بدن قربانی میشود. در صورت گزش توسط حیوانات مشکوک به هاری سریعاً با آب و صابون محل زخم به مدت ۱۵ دقیقه شستشو داده و به نزدیکترین مرکز درمان و پیشگیری هاری مراجعه نمایند.
وی ادامه داد: در سال جاری تاکنون ۱۱۲ مورد حیوان گزیدگی رخداده است که ۶۰ درصد از موارد گزیدگی مربوط به کودکان و جوانان بوده است که ۵۰ درصد از موارد نیز از بین دانشآموزان بوده است که نیازمند برنامهریزی منسجم بینبخشی برای جلوگیری از افزایش موارد حیوان گزیدگی است.
انتهای خبر/ دوشنبه ۹ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۰۷:۵۹