به گزارش
شستون به نقل از
پاپایا، مردم استان سیستان و بلوچستان همچون دیگر هموتنان دیگر استان های مرزی به دلیل برخی تردد های اتباع بیگانه و پیوندهای قومی با پدیده ازدواج دختران ایرانی با مردان دیگر کشوهای همسایه بیگانه نیستند اما مشکلات فراوانی که این موضوع برای این زنان و فرزندانشان ایجاد میکند را به خوبی نمیشناسند چراکه به دلیل خلاء قانونی این گونه ازدواج ها معضلات بسیار پیچیده حقوقی و اجرایی برای دولت ایران و مزدوجین به همراه دارد.
و به دلیل نبود هیچ آمار رسمی از تعداد ازدواج های اتباع ایرانی با شهروندان کشورهای افغانستان و پاکستان در استان سیستان و بلوچستان که عمدتاً بدون ثبت محضر و تشریفات قانونی بوده است، نمیتوان تعداد درستی از فرزندان حاصل این پیوندهای زناشویی خارج از عرف و قوانین ایران اعلام کرد.
براساس قوانین، اینگونه ازدواجها اگر بدون اجازه دولت صورت گیرد غیرقانونی محسوب شده و باید طبق قانون مورد پیگرد قانونی قرار گیرد چرا که چنین ازدواجهایی دارای اثرات حقوقی عمدهای است و در بسیاری مواقع باعث پایمال شدن حقوق زن و کودکانی می شود.
اگر چه برای ما ایرانیان ارائه کپی شناسنامه و کارت ملی ساده ترین کار ممکن است، اما برای هزاران فرزند حاصل از ازدواج با اتباع بیگانه که در بدترین شرایط اجتماعی زندگی میکنند داشتن همین مدارک و کارت کوچک به رویایی دستنیافتنی مبدل شده است و آرزوی بسیاری از آنان زندگی همانند دیگر کودکان ایرانی است.
در شهرستان سرباز نیز به دلیل مرز طولانی با کشور پاکستان و پیوندهای خویشاوندی ایجاد شده میان خانواده های ایرانی و پاکستانی در طول سالیان دراز میتوان بسیاری از زنان و دختران را یافت که قربانی ازدواج با اتباع بیگانه شدهاند و اینک با خروج همسرانشان از ایران بدون هیچ پناهی در بدترین شرایط اجتماعی زندگی می کنند.
نازخاتون یکی از صدها دختر شهرستان سرباز است که به دلیل ازدواج با اتباع بیگانه با مشکلات بسیاری رو به رو بوده که با وجود 35 سال سن ظاهری همچون پیرزنان دارد و به گفته خودش بیست سال قبل پای سفر عقدی نشسته است که نه تنها برایش خوشبختی به ارمغان نیاورده، بلکه باعث شد تا بیش از 15 سال در تنهایی دخترانش را بزرگ کند و جوانیش را پای بی اطلاعی خانواده اش فنا کند.
نبود آگاهی، دلیل ازدواج با اتباع بیگانه
نازخاتون دهقانی در گفت و گو با خبرنگار
پاپایا، با گلایه از نبود اطلاع رسانی جامع درباره مشکلات ازدواج با اتباع بیگانه، اظهار داشت: 13بهمن 1395 بود که با یک دنیا آرزو پای سفره عقد مردی پاکستانی نشستم که حتی او راندیده بودم و با اصرار خانواده مبنی بر اینکه ملیت اهمیتی ندارد و مهم این است که مسلمان است موافقت کردم و با هزاران آرزو به خانه بخت رفتم.
وی ادامه داد: نبود اطلاع رسانی جامع در مورد مشکلات اینگونه ازدواج ها بزرگترین دلیلی است که حتی در زمان حال باعث می شود بسیاری از دختران استان سیستان و بلوچستان با اتباع پاکستان و افغانستان ازدواج کنند و سرنوشتی شوم همچون من را تجربه کنند.
دهقانی با بیان این مطلب که حاصل ازدواجش دو فرزند دختر هستند، تصریح کرد: دخترانم که اینک در سن ازدواج هستند با مشکلات فراوانی روبه رو هستن و به دلیل نداشتن شناسنامه نمیتوانند با افراد ایرانی ازدواج کنند.
وی بیان داشت: نداشتن مدارک شناسایی، دفترچه درمانی و حتی زیر پوشش هیچ نهاد حمایتی نبود از مشکلاتی است که سالهای سال پشت من و دخترانم را همچون شاخه های نازک درختان خمیده کرده است.
آرزویی جز شناسنامه برای دخترانم ندارم
این بانوی سربازی با تاکید بر اینکه آرزویی جز خوشبختی دخترانم ندارک با اشک افزود: نمیتوانم ببینم که به دلیل نداشتن مدارک شناسایی، زندگی دخترانم نیز همچون من به خاطر ازدواج با مردان غیر ایرانی نابود شود اما با وجود اینک میدانم چه سرنوشتی در پیش روی دخترانی است که به عقد اتباع بیگانه در می آیند،دختر بزرگم را به عقد پسر عموی پاکستانیش در آورده ام.
وی تصریح کرد: بارها به ثبت احوال و فرمانداری مراجعه کردهام اما هر بار گفتند که ازدواجم غیر قانونی بوده و برای شناسنامه دار شدن فرزندان حاصل از ازدواج با اتباع بیانه قانونی وجود ندارد.
دهقانی در پایان با بیان این مطلب که درخواستی جز شناسنامه برای دخترانم ندارم، اظهار کرد: از نمایندگان مجلس و رئیس جمهور درخواست میکنم یا قانونی برای فرزندان ما تصویب کنند که به پای بی اطلاعی ما از قوانین نسوزند و یا با یک اقدام ویژه برای اطلاع رسانی همگانی در استانهای مرزی تلاش کنند تا دیگر شاهد اینگونه ازدواج ها نباشیم.
انتهای پیام/