به گزارش پایگاه خبری شستون به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمدرضا عارف امروز سهشنبه در «نهمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بینالمللی رادار و سامانههای مراقبتی»، بیان کرد: جمعبندی ما همواره بر این بوده است که با دانش و پژوهش داخلی کار را آغاز کنیم و زمانی که به بلوغ رسید و توانستیم در محافل بینالمللی حرفی برای گفتن داشته باشیم، آنها در سطح بینالمللی مطرح کنیم.
وی با بیان اینکه امیدواریم برگزاری کنفرانسهایی همچون «رادار و سامانههای مراقبتی» راه را برای همکاری با کشورهای منطقه هموار کند، افزود: از روزهای ابتدای انقلاب رویکرد و راهبرد نظام جمهوری اسلامی، اولویتدادن به علم و دانشگاه بود چرا که انقلاب ما، انقلابی فرهنگی بود و ذات فرهنگ نیز تعالی و توسعه علموفناوری است؛ در آن روزها با مشکلات مختلفی در حوزه علمی و فناوری مواجه بودیم، راهبرد توسعه علموفناوری و تربیت نیروی انسانی در دستور کار قرار گرفت و لذا دهه شصت، دهه رشد نیروی کارشناس برای پاسخگویی به نیازهای کشور بود و از اواخر آن دهه راهبرد تحصیلات تکمیلی برای توسعه پژوهش و دانش مورد توجه قرار گرفت و دورههای کارشناسیارشد و دکتری قوت گرفت.
معاون اول رئیسجمهور، دهه هفتاد و هشتاد را دوره رشد پژوهش و فناوری در دوره تحصیلات تکمیلی دانست و اظهار کرد: اساس سند چشمانداز توسعه بیستساله که میثاقی ملی است در سال ۱۳۸۴ به تصویب رهبر انقلاب رسید، توسعه علموفناوری و کسب جایگاه اول در این بخش و بهتبع آن در بخشهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بود. در این سند فناوریهای هایتک بهعنوان اولویتی که باید در آنها رتبه بالایی داشته باشیم مطرح شد و در این مسیر صنایع دفاعی ما سهم کلیدی داشتند و جهاد خودکفایی نیروی هوایی و نگاهی که سازمان نیروی هوایی کشور داشت، کمکحال دانشگاهها بود.
عارف افزود: مثلثی نانوشته در ذهن همه ما بود که یکسوی آن دانشگاه، یک سو صنعت و دیگری بخش دفاعی بود و اگرچه به واسطه جنگ تحمیلی، بخش دفاعی برای ما در اولویت قرار داشت؛ اما این مثلث وضعیت نسبتاً خوبی پیدا کرد. ورود به صنعت مونتاژ سخت بود و مسئولان ترجیح میدانند جنس آماده خارجی را خریداری کنند، در بخش دفاعی ورود سخت بود تا هنگامی که جهاد خودکفایی ایجاد شد و دانشگاهیان و جوانان دانشمند به این سمت حرکت کردند. تا جایی که امروز مدعی هستیم که این مثلث، مثلثی با ثباتی است و باید صمیمانه قدردان تلاش همه عزیزان بهویژه در ستاد کل باشیم که جهاد علمی را جایگزین جهاد خودکفایی کردند.
وی اضافه کرد: جهاد علمی یعنی استفاده از دانشمندان و جوانان برجسته کشور برای رفع نیازهای علمی کشور و رسیدن به قلههایی که در سند چشمانداز به آن اشاره شده است.
معاون اول رئیسجمهور تأکید کرد: همگان به پیشتازی نیروی هوایی و دانشمندان و افسران بانشاط این نیرو اذعان دارند؛ امروز در شرایط خوبی قرار داریم و برخی موانع و بروکراسی اداری از بین رفته است و این صنعت به جایگاهی رسیده است که میداند برای رشد و توسعه راهی جز همکاری با دانشگاهها ندارد.
عارف با بیان اینکه خوشبختانه در بخش امنیتی و دفاعی مشکلی برای همکاری با دانشگاه نداریم که این موجب افتخار است، گفت: امروز دست برتر را داریم و مدعی هستیم که قادریم تمام نیازهای خود را تأمین کنیم و علاوه بر این در مقابل کشورهای دوست و همسایه هم به شما افتخار میکنیم و میتوانیم نیازهای آنها را نیز برآورده کنیم.
انتهای خبر/ https://asrehamoon.ir/vdcf0tdytw6deca.igiw.html
سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۱۷:۱۷