800
۰
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مطرح کرد:

نه به تصادفات پویشی برای نجات جان‌ها

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: پویش ملی «نه به تصادفات» باهدف کاهش تلفات جاده‌ای و نجات جان انسان‌ها در سیستان و بلوچستان آغاز شده و بر اهمیت مشارکت عمومی و فرهنگ‌سازی تأکید دارد.
نه به تصادفات پویشی برای نجات جان‌ها
به گزارش پایگاه خبری شستون به نقل از عصر هامون، محمدحسن محمدی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، در کنفرانس مطبوعاتی که با موضوع طرح سلامت نوروزی و پویش ملی «نه به تصادفات» برگزار شد، بیان کرد: پیشگیری از تصادفات تنها در اختیار یک سازمان نیست و نیازمند همکاری تمامی دستگاه‌ها و مشارکت عمومی است.
 
 وی افزود: درحالی‌که درمان آسیب‌دیدگان تصادفات در حوزه دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد، سایر دستگاه‌ها نیز باید در فرهنگ‌سازی و ایجاد زیرساخت‌های لازم نقش فعالی ایفا کنند.
 
 محمدی با اشاره به موفقیت طرح همیار پلیس درگذشته، خاطرنشان کرد: درگذشته، کودکان با تذکر به والدین خود در هنگام رانندگی، نقش مهمی در کاهش تصادفات داشتند، امروز نیز باید از تمام ظرفیت‌های موجود برای کاهش تصادفات استفاده کنیم.
 
 وی تأکید کرد: نگاه ما بر این است که با مشارکت عمومی و فرهنگ‌سازی درست، می‌توانیم جلوی بسیاری از تصادفات را بگیریم.
 
 سرپرست دانشگاه علوم پزشکی زاهدان همچنین با اشاره به آمار تلفات جاده‌ای، گفت: ما هر سال شاهد ازدست‌دادن عزیزانمان در جاده‌ها هستیم، این حوادث نه‌تنها باعث فوت افراد می‌شود، بلکه جراحات ناشی از آن نیز خانواده‌ها و جامعه را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.
 
 محمدی با اشاره به آیات قرآن، تصریح کرد: نجات جان یک انسان، گویی نجات تمام بشریت است.
 
 خداداد شیخ‌زاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، با تشریح اهداف پویش ملی «نه به تصادفات»، گفت: این پویش از ۱۵ اسفندماه آغاز شده و تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ باهدف نجات جان انسان‌ها و کاهش آمار تلفات ترافیکی در حال اجراست.
 
 وی افزود: بر اساس آمار جهانی، سالانه بیش از یک میلیون و ۱۹۰ هزار نفر در اثر حوادث ترافیکی جان خود را از دست می‌دهند که ۲۶ درصد از این تلفات در منطقه مدیترانه شرقی مربوط به خودروها است.
 
 شیخ‌زاده همچنین به عوامل اصلی تصادفات اشاره کرد و گفت: خستگی، خواب‌آلودگی، استرس، استفاده از تلفن همراه، سرعت غیرمجاز و عدم رعایت فاصله ایمن از جمله دلایل اصلی تصادفات هستند.
 
 وی تأکید کرد: بستن کمربند ایمنی می‌تواند بیش از ۵۰ درصد خطر مرگ را کاهش دهد.
 
 مصطفی صالحی‌زاده، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، هشدار داد: مصرف دارو و نوشیدنی‌هایی مانند قهوه در حین رانندگی می‌تواند خطر تصادفات را افزایش دهد و از مسافران خواست تا در ایام نوروز به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشند.
 
 علی عبدالرزاق نژاد، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، نیز با اشاره به افزایش تلفات جاده‌ای در سال ۱۴۰۰، گفت: بیشترین حوادث منجر به فوت در ۳۰ کیلومتری شهرها و در ساعات ۱ تا ۵ صبح رخ می‌دهد.
 
 وی ادامه داد: در سیستان و بلوچستان، بیشترین تصادفات در ساعات پنج تا هفت صبح اتفاق می‌افتد و این استان از نظر آمار فوتی‌ها در رتبه دوم کشور قرار دارد.
 
 رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان همچنین از آمادگی اورژانس ۱۱۵ دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ایام نوروز خبر داد و گفت: ۶۷ پایگاه اورژانس ثابت، یک پایگاه اورژانس بانوان، دو موتورآمبولانس، دو دستگاه اتوبوس آمبولانس و یک آمبولانس هوایی آماده ارائه خدمات امدادی هستند.
 

 انتهای خبر/ https://asrehamoon.ir/vdcjamevvuqeayz.fsfu.html
 
سه شنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۲۰:۱۷
کد مطلب: 28510
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *