800
۰
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان خبر داد:

واکسینه ۳ میلیون طیور بومی در سیستان‌وبلوچستان

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: اجرای طرح واکسن زنده غیر بیماری‌زای مقاوم به حرارت و به‌صورت رایگان علیه بیماری نیوکاسل در استان انجام شد و در مجموع ۳۸۴۷۲۵ قطعه طیور بومی مورد واکسیناسیون در تعداد یک‎‌هزار و ۶۴ روستا قرار گرفت.
واکسینه ۳ میلیون طیور بومی در سیستان‌وبلوچستان
 
به گزارش پایگاه خبری شستون به نقل از روابط‌عمومی دامپزشکی سیستان و بلوچستان، محمدکریم پورمند اهداف عمده این طرح را جلوگیری از انتشار ویروس به واحدهای صنعتی و کاهش کانون‌های بیماری در این واحدها و کاهش خسارت در طیور روستایی و کمک به معیشت روستاییان بیان کرد.

 وی افزود: بر اساس اطلاعات موجود، طیور بومی و روستایی یکی از مخازن مهم ویروس نیوکاسل هستند به‌طوری‌که ویروس می‌تواند در بسیاری از موارد در این پرندگان بدون بروز علایم بالینی حاد و تلفات چرخش نموده و یا بعد از درگیری این پرندگان را به مخزن تبدیل کند؛ لذا بالابردن سطح ایمنی از یک سو و جایگزینی سویه‌های بیماری‌زا با سویه‌ها غیر بیماری‌زای واکسنی در این پرندگان می‌تواند خطر انتقال آلودگی از این مخازن را به طیور صنعتی از راه‌های مختلف به طور قابل‌توجهی کاهش دهد.

 پورمند گفت: اجرای طرح واکسیناسیون رایگان جمعیت طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل علاوه بر بالابردن سطح ایمنی در طیور بومی منطقه، مانع از سرایت بیماری به مجموعه‌های پرورش صنعتی طیور می‌گردد. بیماری نیوکاسل یکی از بیماری‌های مهم و قابل‌توجه در گله مرغ و خروس و یا ماکیان است که در صورت بروز، سبب خسارات سنگین به پرورش‌دهندگان طیور صنعتی (مرغداری‌ها) و روستائیان می‌شود.

 معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: بیماری نیوکاسل یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های ویروسی طیور و به‌شدت مسری است که در گونه‌های مختلف پرندگان اهلی و وحشی دیده می‌شود و معمولاً تلفات زیادی در طیور دارد.

 وی مطرح کرد: علائمی مانند اسهال، کزکردگی و خوابیدن روی بستر، مشکلات تنفسی و علائم عصبی از جمله فلجی و چرخش به‌دور خود، تورم در ناحیه سروصورت، کاهش تولید یا قطع کامل تخم‌گذاری در مرغان تخم‌گذار در این بیماری مشاهده می‌شود.

 پورمند گفت: میزان مرگ‌ومیر باتوجه‌به حدت ویروس و سن پرنده متغیر بوده و ممکن است تا صددرصد گله تلف شود.

 معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان اذعان کرد: پرورش‌دهندگان طیور با رعایت اصول امنیت زیستی در مرغداری و استفاده از واکسن‌های زنده و کشته مطابق الگوی واکسیناسیون منطقه می‌توانند از بیماری در مزرعه خود پیشگیری کنند.

 وی تأکید کرد: همه پرورش‌دهندگان طیور صنعتی هرگونه تلفات غیرعادی را دراسرع‌وقت باید به ادارات دامپزشکی اطلاع دهند.

 انتهای خبر/
شنبه ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۰۸
کد مطلب: 28537
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *