به گزارش پایگاه خبری
شستون ، میثم لکزایی در گفتگو با خبرنگار عصر هامون از تحولات گسترده در حوزه فضای آموزشی استان خبر داد و گفت: در چهار سال گذشته باهمت دولت و مشارکت خیرین بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ کلاس درس جدید به بهرهبرداری رسیده که نیمی از آنها با مشارکت خیرین ساخته شده است.
وی با اشاره به رشد چشمگیر سرانه فضای آموزشی در استان افزود: چهار سال قبل سرانه فضای آموزشی در سیستان و بلوچستان ۳.۳ مترمربع بهازای هر دانشآموز بود که امروز با تلاشهای انجامشده به ۳.۹۱ مترمربع رسیدهایم .
لکزایی به اعتبارات ویژه دولت چهاردهم نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس مصوبات سفر رئیسجمهور و وزیر آموزشوپرورش، ۲هزار ۲۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فضاهای آموزشی استان در سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ اختصاصیافته است که تاکنون بیش از ۲هزار میلیارد تومان از این مبلغ تخصیص پیدا کرده است و در حال حاضر یک هزار و ۸۲۸ کلاس درس با ۳۲۰ هزار مترمربع زیربنا در مناطق مختلف استان در دست اجراست.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان شهرستانهای زاهدان، سراوان، ایرانشهر و چابهار را به دلیل سرانه پایین فضای آموزشی و رشد بالای جمعیت دانشآموزی از اولویتهای اصلی ساختوساز دانست و تأکید کرد: تمرکز ما بر ساخت مجتمعهای آموزشی بزرگمقیاس، هنرستانها و مدارس شبانهروزی است تا زمینه ادامه تحصیل دانشآموزان بهویژه در مناطق محروم فراهم شود.
لکزایی در پایان به جذب مشارکتهای مردمی و بنگاههای اقتصادی در توسعه فضاهای آموزشی اشاره کرد و گفت: بر اساس دستور رئیسجمهور محترم در همایش نهضت مدرسهسازی چابهار، بانکها، بیمهها و شرکتهای بزرگ موظف شدهاند بخشی از مسئولیت اجتماعی خود را به حوزه مدرسهسازی اختصاص دهند که این همکاریها، زمینهساز تحولی بزرگ در رفع محرومیت آموزشی استان خواهد بود.
وی با اشاره به ظرفیتهای قانونی برای تشویق بنگاههای اقتصادی به مشارکتدرساخت مدارس، به بند «خ» ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: بر اساس این بند بنگاههایی که پروژههای آموزشی را از مرحله صفر تا صد اجرا کنند از حداقل ۵۰ درصد معافیت مالیاتی برخوردار خواهند شد و بهعنوان خیر مدرسهساز نیز شناخته میشوند که این ظرفیت قانونی عاملی مؤثر در جهتدهی مسئولیت اجتماعی بنگاههای اقتصادی است .
مدیرکل نوسازی مدارس استان افزود: از ابتدای امسال طرح نشاندار کردن مالیاتها اجرا شده و تاکنون ۴۴ پروژه در سیستان و بلوچستان با کمک ۹۹ میلیاردتومانی از محل مالیاتها تأمین اعتبار شده است که این اعتبار روند اجرای پروژهها را تسریع کرده است.
لکزایی با قدردانی از حمایتهای استاندار سیستان و بلوچستان، از تشکیل تیم بینبخشی نهضت مدرسهسازی به ریاست استاندار خبر داد و خاطرنشان کرد: این تیم با مشارکت دستگاههای اجرایی و نهادهای انقلابی مانند سپاه پاسداران، اداره کل راه و شهرسازی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و آموزشوپرورش شکلگرفته و برای مناطق مختلف استان مسئولیتهای مشخصی تعریف کرده است.
مدیرکل نوسازی مدارس استان بیان کرد: بر اساس اطلس جامع نیازسنجی فضاهای آموزشی استان، اولویتها مشخص شده و با تأیید فرمانداران، مدیران آموزشوپرورش و استاندار اجرای پروژهها در چارچوب مسئولیت اجتماعی بنگاههای اقتصادی پیگیری خواهد شد، وی از سایر بنگاههای اقتصادی خواست که آموزش را در اولویت مسئولیت اجتماعی خود قرار دهند و در احداث و تکمیل پروژههای آموزشی استان مشارکت کنند.
لکزایی در ادامه صحبتهای خود از نقش فعال مردم و گروههای خیری در مشارکتهای مدرسهسازی در استان گفت.
وی به تلاشهای چشمگیر مردم اشاره کرد و افزود: در سالهای اخیر مشارکت مردم در توسعه فضاهای آموزشی به طور قابلتوجهی افزایشیافته است که در سال ۱۴۰۰ کمکهای مردمی به حوزه فضای آموزشی استان ۲۱۴ میلیارد تومان بود، این مبلغ در سال ۱۴۰۱ به ۴۰۱ میلیارد تومان رسید و در سال ۱۴۰۲ این رقم به یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده و در سال ۱۴۰۳ نیز این عدد مجدداً تکرار خواهد شد.
لکزایی تصریح کرد: این مشارکتها نشاندهنده درک و آگاهی مردم از اهمیت آموزش است و همزمان با آن دولت نیز در توزیع اعتبارات خود توجه ویژهای به استانهای کمبرخوردار داشته است.
وی با اشاره بر اینکه در سال گذشته گردش مالی سه همتی در حوزه فضای آموزشی استان داشتند، افزود: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۰۰ کلاس درس تحویل داده شده و بیش از ۱۸۰۰ کلاس درس دیگر با زیربنای ۳۲۰ هزار مترمربع نیز در حال اجراست که با تکمیل این فضاها حداقل ۴ دهم مترمربع به سرانه فضای آموزشی استان اضافه خواهد کرد و سرانه را به ۴.۳ مترمربع بهازای هر نفر دانشآموز خواهد رساند.
در پایان میثم لکزایی از بنگاههای اقتصادی کوچک و بزرگ خواست تا باتوجهبه ظرفیتهای قانونی موجود در جهت بهبود شرایط فضاهای آموزشی استان همکاری بیشتری داشته باشند و بر اهمیت همراهی مردم و نهادهای مختلف تأکید کرد.
انتهای خبر/
https://asrehamoon.ir/vdcgx39qyak9ut4.rpra.html