800
۰
سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سراوان مطرح کرد:

چهار موزه سراوان روایتگر تاریخ بلوچستان

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سراوان گفت: چهار موزه فعال این شهرستان در ایام نوروز ۱۴۰۴ با نمایش جلوه‌هایی از فرهنگ، تاریخ و صنایع‌دستی پذیرای مسافران و گردشگران نوروزی از سراسر کشور است.
چهار موزه سراوان روایتگر تاریخ بلوچستان
 
 
 
سعید امراء در گفتگو با خبرنگار شستون با بیان اینکه سراوان همچون سال‌های گذشته پذیرای مسافران و گردشگران نوروزی است، بیان کرد: در ایام نوروز، چهار موزه فعال در این شهرستان میزبان علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ بومی بلوچستان است.
 
 وی افزود: موزه خاک کلپورگان که در روستای جهانی کلپورگان قرار دارد، یکی از شاخص‌ترین ظرفیت‌های فرهنگی منطقه بوده، در این موزه، سفالگران بلوچ، هنر کهن سفال ۷ هزارساله را به‌صورت زنده تولید می‌کنند و گردشگران می‌توانند از نزدیک با فرایند ساخت این سفال منحصربه‌فرد آشنا شوند.
 
 سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سراوان ادامه داد: موزه محلی سراوان که در خیابان آزادی این شهر واقع شده، بخشی از هویت تاریخی، آداب، رسوم و سنت‌های مردم سراوان را در معرض دید عموم قرار داده و در ایام تعطیلات به‌صورت فعال به کار خود ادامه می‌دهد.
 
 
 وی همچنین به موزه طاس و کپل در منطقه دزک اشاره و تصریح کرد: این موزه شخصی که به همت حاج عبدالله سپاهی و با هزینه شخصی راه‌اندازی شده، گوشه‌ای از مردم‌شناسی، تاریخ و فرهنگ بومی شهرستان را به نمایش گذاشته است.
 
 امراء با اشاره به راه‌اندازی موزه مات کوردر روستای کولو، گفت: این موزه که در بهمن‌ماه سال گذشته افتتاح شد، جدیدترین ظرفیت فرهنگی شهرستان است و با نمایش آثار سنتی، ادوات کشاورزی، لباس‌ها و ابزارهای قدیمی، گوشه‌ای دیگر از زندگی و فرهنگ مردم این منطقه را معرفی می‌کند.
 
 وی اظهار کرد: سراوان با قدمتی دیرینه، یکی از کانون‌های تمدن و فرهنگ در جنوب شرق ایران به شمار می‌رود، آثار کشف شده در منطقه کلپورگان، قدمتی بیش از ۷ هزار سال دارند و سفالگری در این روستا از نسل به نسل، بدون چرخ سفالگری و با روش‌های سنتی حفظ شده؛ به‌گونه‌ای که این هنر به‌عنوان یک میراث زنده، در فهرست جهانی نیز به ثبت رسیده، همچنین اسناد تاریخی، ابزارهای سنتی و اشیای مردم‌شناسی موجود در موزه‌های سراوان نشان‌دهنده غنای فرهنگی و پیشینه تمدنی مردمان این خطه است
 
 انتهای خبر/ https://asrehamoon.ir/vdcgx39qtak9uy4.rpra.html
 
يکشنبه ۱۰ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۰۹:۳۰
کد مطلب: 28662
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *