به گزارش
شستون، درخت بادام کوهی وحشی یکی از سخت ترین درختان منطقه سراوان است که افراد محلی از چوب آن به عنوان دسته بیل و تیشه استفاده می کنند و حال نوبت به درخت بنه رسیده است که بومیان منطقه از چوب آن برای تولید زغال استفاده می کنند و این امر موجب شده که تعداد گونه های درخت بنه یا پسته کوهی کاهش پیدا کند و مسیر انقراض را پیماید.
پراکنش درخت بنه در کوه سفید و حوزه کله گان شهرستان سراوان دیده شده که سن برخی از آنها به 400 سال می رسد و به عنوان درختان کهن و تاریخی شناخته می شوند که می توانند جلوه خاصی برای توریست های منطقه باشد.
محمد رفیع دهقان رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سراوان در گفت و گو با
شستون با بیان اینکه برخی از واریته این گیاه در جهان در کشورهای ایران، افغانستان، جنوب استرالیا و پاکستان قابل رویش است، گفت: درخت بنه در ایران در استانهای کهگیلویه و بویراحمد، کرمان و سیستان و بلوچستان میروید.
وی با اشاره به اینکه سن برخی از درختان بنه یا پسته کوهی در سراوان به 300 تا 400 سال می رسد، اظهار داشت: روغن این گیاه در کشور پاکستان تولید می شود که مصارف و خواص دارویی زیادی دارد.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سراوان در ادامه درمان اسهالهای ساده، رفع كمخونی، درمان كمردرد و دردهای مفصلی، پاک كردن كبد و رفع سردرد را از جمله خواص درخت بنه عنوان کرد و اظهار داشت: عدم آگاهی مردم از اهمیت و خواص این گیاه باعث شده که هجمه ای از این درختان را در منطقه سراوان قطع کنند.
وی خاطر نشان کرد:مردم بومی منطقه سراوان از چوب گونه بنه کوهی برای درست کردن زغال استفاده می کنند و به دلیل عدم آگاهی بومیان قطع بی رویی این گونه گیاهی باعث رو به انقراض رفتن آن شده است.
دهقان در پایان با بیان اینکه قوه قهریه همیشه کارساز نیست و فرهنگ سازی و برگزاری جلسات برای بومیان منطقه می تواند از انقراض این گونه های مهم گیاهی جلوگیری کند، تصریح کرد: ساکنین محلی در صورت مشاهده هر گونه قطع درخت، آتش سوزی، تخریب و تصرف جهت اطلاع رسانی به سازمان جنگل داری و مراتع با شماره 1504تماس حاصل کنند.

انتهای پیام/1675