به گزارش پایگاه خبری
شستون، روستای جهانی کلپورگان که به موزه زنده دنیا شهرت دارد و به ثبت جهانی نیزه رسیده در ۲۵ کیلومتری سراوان و در بخش مرکزی این شهرستان قرار دارد.
زنان روستا بدون استفاده از چرخ صنعتی و به صورت کاملا سنتی و با دستان هنرمند خود به گل نقش میبندند و آثاری ارزشمند را تولید میکنند.
در ادوار گذشته این موزه را گرد دو غبار فراموشی فرا گرفته بود که گلایه صنعتگران این روستا را به دنبال داشته اما با پیگیریهای صورت گرفته حال اعتبار لازم برای بازسازی این موزه تأمین شده است.
مجتبی شجاعی فرماندار سراوان در گفتگو با
شستون ضمن تقدیر از مدیرکل محترم میراث فرهنگی استان، گفت: روستای جهانی و پرآوازه کلپورگان در سایه ضعف ادوار سازمان میراث فرهنگی، از جایگاه واقعی خود فاصله گرفته است.
وی با انتقاد از بیبرنامگی مشهود، عدم تعریف پروژه مناسب برای حفظ آثار معنوی و ضعف نظارت بر اقدامات عمرانی در حوزه میراث فرهنگی استان در سالهای گذشته در روستای جهانی کلپورگان، ادامه داد: لازم است تا نسبت به احیا ، نگهداری و حفظ آثار فرهنگی و میراث معنوی و فرهنگی جدیت و دقت نظر کافی داشته باشیم.
فرماندار سراوان خاطرنشان کرد: اعتبار لازم برای بازسازی این موزه تأمین و از طرف دیگر اعتباری با مشارکت بنیاد مسکن و دستور استاندار برای اجرای طرح تکمیل طرح هادی روستا پیش بینی شده است.
شجاعی تصریح کرد: تمامی طرحهای عمرانی در شهرستان میبایست با پیوست اجتماعی و فرهنگی، بومی و محلی و در سایه نظارت دقیق کارفرما اجرایی شود که زمینه رشد منطقه و رضایت مردم را فراهم آورد نه اینکه به عامل نارضایتی صنعتکاران و هنرمندان تبدیل شود.
محمدهادی طهرانی مقدم مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان در صفحه اینستاگرامی خود نوشت: با پیگیریهای انجام شده مبلغ ۱۵ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی برای تکمیل و سازماندهی موزه زنده سفال کلپورگان سراوان اختصاص یافت.
وی در ادامه نوشت: سفال کلپورگان به عنوان موزه زنده سفال دنیا شناخته میشود که در گذشته مورد بی توجهی و بی مهری قرار گرفته بود اما با سلسله بازدیدهای میدانی و دورهای و پیگیریهای صورت گرفته، مقرر شد تا این موزه ارزشمند تکمیل و بهسازی شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سراوان از پیگیریهای مجتبی شجاعی فرماندار سراوان قدردانی کرد و با توجه به تأمین اعتبار لازم برای تکمیل و ساماندهی غرفههای صنایع دستی این موزه از سوی وزارتخانه از نظارت مستمر فرمانداری و اداره کل میراث فرهنگی بر حسن اجرای این پروژه خبر داد.
بر اساس طرح پیش بینی شده مقرر است ۹ غرفه ویژه صنایع دستی نیز در این موزه دایر شود و در اختیار فعالان حوزه صنایع دستی و سفال شهرستان قرار گیرد تا در راستای تولید و معرفی این هنر اصیل مردم سیستان و بلوچستان فعالیت کنند.
لازم به ذکر است؛ استقرار برج نوری، کفسازی و مرمت جداره موزه سفال کلپورگان از دیگر اقداماتی محسوب میشود که در این محل اجرایی خواهد شد.
انتهای خبر/