به گزارش خبرنگار پایگاه خبری
شستون به نقل از «
عصرهامون» این روزها در سیستان و بلوچستان همهجا صحبت از پشه آئدس است؛ پشهای که ناقل چهار بیماری ویروسی از جمله تب دانگ، تب زرد، چیکانینا، دیکا به انسان است.
فعالیت این پشه در جنوب استان بیشتر در چابهار و کنارک است؛ این پشه ناقل بیماری خطرناک تب دنگی است که تلفات زیادی هم دارد؛ آبهای راکد و فاضلابهای شهری رها شده، زیستگاه اصلی این پشه است.
رهاسازی فاضلاب در کوچه و پسکوچه این شهرها نهتنها سلامت مردم را به خطر میاندازد؛ بلکه مدتهاست که سیمای شهر بندری را نازیبا کرده است.
یکی از شهروندان چابهاری در خصوص پشه آئدس بیان کرد: این پشه بسیار خطرناکی است و باید همه مردم با رعایت نکات بهداشتی از گزش این پشه در امان بمانند.
وی افزود: متأسفانه در این شهر آبهای راکد طوری جولان میدهند که مسیر برای راهرفتن مردم وجود ندارد؛ همشهریان باید از نظر رهاکردن فاضلابهای خود رعایت کنند تا این پشه مکانی برای تخمکگذاری نداشته باشد.
خدمتی، سرپرست معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی چابهار در گفتگو با خبرنگار
عصرهامون بیان کرد: در ۸۴ نقطه از شهرستان چابهار پشه آئدس مستقر شده و در حال حاضر موارد مثبت مبتلایان به این بیماری چهار مورد مثبت داریم که سه مورد وارده، یک مورد هم مثبت بومی است.
بهسازی محیط مهمترین راهکار برای مقابله با تکثیر پشه آئدس
محمد یارمحمد زهی، کارشناس محیط در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «
عصرهامون» بیان کرد: برای جلوگیری از بیماری تب دنگی باید آب داخل گلدانها خشکانده شود و همچنین وسایل سرمایشی مانند کولر و اسپیلت را روی دمای ۲۴ درجه سیلسیوس تنظیم کنند که پس آب کمتری تولید کندو پس آب جمعآوریشده را حتماً خشک کنند و در یک ظرف قرار ندهند تا زیستگاهی برای پشه آئدس نشود.
وی افزود: برای بهسازی محیط طلعه ها و یا ظرفهای را در مکانهای شلوغ و جاهای که ازدهام جمعیت زیاد است قرار دادهایم، این ظرفها برای شناسایی وفور پشه و لارو در این مکانها جایگزازی میشوند تا از طریق مکان پشه آئدس شناسایی شود.
محمود حسین بر، سرپرست شبکه بهداشت و درمان کنارک در گفتگو با خبرنگار
عصرهامون بیان کرد: برای اولینبار در شهرستان کنارک این پشه را در ۲۳ خردادماه سال جاری مشاهده و صید کردیم که این پشه عامل چهار بیماری تب دانگ، تب زرد، چیکانیا، دیکا است، این پشه بر خلاف پشه آنوفل که عامل بیماری مالاریا است، در طول روز فعالیت کرده و انسانها را مورد گزش قرار میدهد.
وی افزود: اولین اقدامات که در کنارک جنوب استان صورتگرفته تقاضای تشکیل کارگروه بود که بلافاصله هم انجام شد و اقدامات لازم برای بهسازی محیط و همچنین جمعآوری لاستیکها و مصوبات دیگری از جمله واژگونی قایقهای که در ساحل وجود داشت با همکاری نهادها و واحدهای درگیر این اقدامات انجام شده است.
علائم تب دنگی تب، سردرد، درد پشت چشم است
سرپرست شبکه بهداشت و درمان کنارک تصریح کرد: افرادی که علائمی مانند: تب، سردرد، درد پشت چشم، تب بسورات را دارند و همچنین کسانی که سابقه سفر به کشورهای حاشیه خلیجفارس را داشتهاند به نزدیکترین خانه بهداشت و مراکز درمانی برای کیت تشخیصی تب دنگی مراجعه کنند.
چابهار و کنارک بزرگترین بندر صیادی کشور و نقطه ورود صیادانی است که از صید آبهای دور بر میگردند و این زنگ خطری جدی برای این شهرها است؛ و مردم با رعایت بهداشت و از بین بردن آبهای راکد و فاضلابها و بهسازی محیط از تکثیر این پشه جلوگیری کنند.
انتهای خبر/
https://asrehamoon.ir/vdcgnz9qtak9ux4.rpra.html