به گزارش پایگاه خبری
شستون، روستای کلپورگان در ۲۵ کیلومارشهر سراوان واقع شده و در این روستا زنان با جادوی دستان خود آثاری فاخر خلق میکنند که در جهان زبان زد خاص و عام است.
آوازه جادوی هنر زنان بلوچ روستای کلپورگان در سراسر جهان پیچیده و این هنر چندین ساله که به قدمت بیش از ۷ هزار سال است به خوبی در دنیا معرفی شده است تا جاییکه این روستا در شورای صنایع دستی جهان به ثبت رسید.
اما صنعتگرانی که در این روستا مشغول به کار هستند گلایههایی از بیمهری و کم توجهی که به موزه کلپورگان شده بود گلایه داشتند که با پیگیریهای صورت گرفته از سوی فرمانداری و مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان این مشکل در حال رفع شدن است.
با توجه به پیگیریهای صورت گرفته یک و نیم میلیارد تومان جهت مرمت، بازسازی، غرفه سازی و محوطه سازی موزه سفال کلپورگان اختصاص داده شد که موجی از خوشحالی را میان اهالی این منطقه به همراه داشت.
حمزه ندرت زهی مشاور مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان در گفتگو با
شستون بیان کرد: موزه کلپورگان چندین سال بلاتکلیف رها شده بود که پیمانکار آن خلع کار شد و با مکاتبات صورت گرفته با مدیرکل میراث فرهنگی و بازدیدهای میدانی از این مجموعه بر این شد یک و نیم میلیارد تومان برای تکمیل و تجهیز این فضا اختصاص یابد.
وی افزود: ۹ پروژه این مجموعه که نیمه کاره رها شده بود در آینده نزدیک به بهرهبرداری خواهد رسید و محوطه سازی، آجر فرش و جدول گذاری آن نیز در دست اقدام است.
مشاور مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان ادامه داد: این ۹ غرفه در اختیار صنعتگران و متولیان این حوزه قرار خواهد گرفت و با تکمیل این مجموعه میتوانیم کمک شایانی به اشتغال پایدار روستای کلپورگان داشته باشیم تا سفال جهانی کلپورگان که در سال ۹۶ در شورای جهانی صنایع دستی به ثبت رسیده بتوانیم شاخصه روستا و سفال را به جهان معرفی نماییم.
ندرت زهی تصریح کرد: در روستای کلپورگان ۱۳ تعاونی سفال فعالیت دارد که در مجموع ۱۳۰ نفر در این تعاونیها مشغول به ساخت سفال هستند.
وی گفت: مشکل اینترنت روستا که باعث گلایه صنعتگران و سفالسازان شده بود تا حدودی مرتفع شده و صنعتگران میتوانند با بهرهگیری از بستر فضای مجازی و با اشتراک گذاشتن آثار خود و تبلیغات در شبکههای اجتماعی باعث رونق اقتصادی این منطقه شوند.
مشاور مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان اذعان کرد: سال گذشته نیز سایت فروش محصولات صنایع دستی سفال راه اندازی شده که صنعتگران میتوانند تمامی محصولات خود را برای فروش به اشتراک بگذارند و میتوانند با خریدار به صورت مستقیم در ارتباط باشند و با این اقدام دست دلالان از بازار سفال کوتاه شده است.
انتهای خبر/