800
۰
بازار داغ مواد دخانی نوپدید در سراوان؛

چالش‌های نوظهور دخانیات مدرن در سلامت جامعه

این روزها بازار داغ فروش مواد دخانی نوپدید در سراوان به یک چالش جدی برای سلامت جامعه و آینده جوانان تبدیل شده است.
چالش‌های نوظهور دخانیات مدرن در سلامت جامعه
به گزارش پایگاه خبری شستون؛ مصرف مواد دخانی از جمله پان، پان پرک، جیم و ماوا نه‌تنها به‌سلامت جسم و روان افراد آسیب می‌زند، بلکه تأثیرات منفی قابل‌توجهی بر جامعه و اقتصاد نیز دارد.
 
 به گفته کارشناسان حوزه بهداشت و درمان مواد دخانی با ورود به بدن، روندهای طبیعی زیستی را مختل کرده و باعث بروز بیماری‌های متعددی می‌شوند و افرادی که به مصرف این مواد عادت دارند، در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، تنفسی و سرطان‌های مختلف قرار دارند. همچنین، مصرف این مواد می‌تواند منجر به ناهنجاری‌های روانی مثل اضطراب و افسردگی شود.
 
 از سوی دیگر مصرف مواد دخانی، به‌ویژه در جوانان، می‌تواند به کاهش عملکرد تحصیلی و شغلی منجر شود و این موضوع علاوه بر آسیب به زندگی فردی، می‌تواند به بروز مشکلات اجتماعی مانند افزایش جرم نیز منجر شود.
 
 علی‌ای‌حال برای مقابله با این مشکل، نیاز به آگاهی‌بخشی عمومی و برنامه‌های پیشگیری از مصرف مواد دخانی وجود دارد که برگزاری کارگاه‌های آموزشی و ارائه اطلاعات در مورد خطرات مواد دخانی می‌تواند در کاهش میزان مصرف این مواد مؤثر باشد و همکاری بین نهادهای دولتی، بهداشتی و آموزشی نیز اهمیت ویژه‌ای دارد.
 
مواد دخانی نوپدید چالش جدی این روزهای سراوان
 بزرگ‌زاده یکی از شهروندان سراوانی به خبرنگار ما گفت: فروش مواد دخانی نوپدید در سراوان به یک چالش جدی برای سلامت جامعه و آینده جوانان تبدیل شده است.
 
 وی افزود: مواد دخانی نوپدید به دلیل تبلیغات غیررسمی و دسترسی آسان در برخی از فروشگاه‌ها و نقاط عرضه، به‌راحتی در دسترس قشر جوان قرار گرفته است.
 
 این شهروند سراوانی ادامه داد: بسیاری از افراد به‌ویژه نوجوانان به دلیل جذابیت ظاهری و تصور نداشتن خطرات جدی، به این محصولات روی آورده‌اند.
 
 بزرگ‌زاده تصریح کرد: برای مقابله با این پدیده، لزوم آگاهی‌بخشی به جامعه و به‌ویژه جوانان در مورد خطرات مصرف این مواد احساس می‌شود.
 
 وی اذعان کرد: برگزاری همایش‌ها و کارگاه‌های آموزشی درباره آسیب‌های ناشی از مصرف مواد دخانی نوپدید می‌تواند در کاهش تقاضا برای این محصولات مؤثر باشد.
 
 این شهروند سراوان خاطرنشان کرد: همچنین، نیاز به نظارت بیشتر بر عرضه این محصولات در سطح شهر و برخورد با فروشندگان غیرمجاز ضروری است و با افزایش آگاهی و همکاری بین نهادهای دولتی، بهداشتی و اجتماعی، می‌توان به کاهش این معضل کمک و سلامت و رفاه جامعه را حفظ کرد.
 
بازدید مشترک بهداشت محیط و نیروهای انتظامی از میدان قدس
 ایوب کرد تمینی سرپرست مرکز بهداشت سراوان گفت: به‌منظور کنترل و نظارت بر عرضه مواد دخانی، بازدید مشترکی از بهداشت محیط، شهرداری و اداره نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی در میدان قدس انجام شد که در این بازدید، تیم بازرسی موفق به شناسایی و برخورد با ۹ مورد فروشنده سیار مواد دخانی شد.
 
 وی افزود: به دلیل عرضه مواد دخانی نوپدید و مضر برای سلامت انسان، بازرسان بهداشت محیط مرکز بهداشت سراوان اقدام به جمع‌آوری مقادیر قابل‌توجهی از این محصولات کردند که شامل ۴۱ بسته بی تی، ۳۵۵ بسته جیم، ۲۹۰ بسته پان پراک، ۴۳۵ بسته ماوا، ۲۸۰ بسته شیکر و ۲/۵ کیلوگرم ناس بود.
 
 سرپرست مرکز بهداشت سراوان خاطرنشان کرد: از شهروندان درخواست داریم در هنگام انجام بازرسی‌ها و جمع‌آوری مواد مضر برای سلامت جامعه، با بازرسان همکاری لازم را داشته باشند تا باهمت همگانی، از سلامت جامعه حفاظت شود.
 
 انتهای خبر/
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ساعت ۰۷:۴۶
کد مطلب: 28179
نام شما

آدرس ايميل شما
نظر شما *