به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری شستون؛ امروزه اینترنت به عنوان یکی از زیرساختهای مهم توسعه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و آموزشی شناخته میشود. دسترسی به اینترنت پرسرعت، نقش حیاتی در تسهیل ارتباطات، کسبوکارهای آنلاین، آموزش مجازی و ارائه خدمات الکترونیک دارد.
در این میان، شهر سراوان به عنوان یکی از شهرهای مهم استان سیستان و بلوچستان، با چالشهای جدی در حوزه کیفیت و سرعت اینترنت مواجه است.
بررسیها و گزارشهای مردمی حاکی از آن است که سرعت اینترنت در بخش عمدهای از سراوان پایین بوده و در برخی مناطق، دسترسی به اینترنت تقریباً ناممکن است.
کاربران معمولاً با قطعیهای مکرر، پینگ بالا، و زمان بارگذاری بسیار طولانی روبرو هستند. اینترنت همراه (چه 3G و چه 4G) نیز در بسیاری از مناطق، پوشش ضعیفی دارد یا سرعت آن به حدی پایین است که امکان استفاده مؤثر از آن وجود ندارد.
یکی از اصلیترین دلایل سرعت پایین اینترنت در سراوان، ضعف زیرساختهای مخابراتی است. بسیاری از تجهیزات مخابراتی در این منطقه بهروزرسانی نشدهاند و ظرفیت شبکه برای پاسخگویی به نیازهای کاربران کافی نیست.
سراوان دارای بافت جغرافیایی خاص و پراکندگی جمعیتی بالاست. برخی مناطق کوهستانی یا روستایی بهطور کامل تحت پوشش اینترنت قرار ندارند یا پوشش بسیار ضعیفی دارند.

گلایه مردم سراوان از سرعت پایین اینترنت
از سوی دیگر دانشآموزان و دانشجویان در سراوان به دلیل سرعت پایین اینترنت، امکان بهرهبرداری کامل از کلاسهای آنلاین و منابع آموزشی دیجیتال را ندارند.
همچنین سرعت پایین اینترنت باعث شده بسیاری از کسبوکارها در سراوان نتوانند به صورت مؤثر وارد بازار دیجیتال شوند یا خدمات خود را آنلاین ارائه دهند.
یکی از دانشآموزان سراوانی در خصوص اختلال و پایین بودن سرعت اینترنت از کندی سرعت اینترنت ابراز گلایه داشت و افزود: پایین بودن سرعت اینترنت در سراوان برای ما که میخواهیم کنکور بدهیم بسیار سخت است.
وی افزود: کلاس آنلاین که بیشتر مواقع باز نمیشود و فیلمهای آموزشی را معمولا تا نیمه مشاهده میکنیم.
محمدی یکی از شهروندان سراوانی گفت: ما هم مثل بقیه مردم ایران حق داریم از اینترنت خوب استفاده کنیم و از مسئولین مربوطه انتظار داریم حداقل امکانات اولیه مثل اینترنت با کیفیت را برایمان فراهم کنند.

خریدهای آنلاین و پرداختها مختل شدهاند
همچنین در روزهای اخیر، شماری از شهروندان سراوانی با ابراز نارضایتی از کیفیت پایین اینترنت در این شهر، اعلام کردند که کندی و قطع و وصل مکرر شبکه، مشکلات متعددی را در خریدهای آنلاین، پرداختهای اینترنتی و استفاده از خدمات فروشگاهی برای آنها بهوجود آورده است.
بر اساس گزارشهای مردمی، بسیاری از ساکنان این شهر برای انجام خریدهای اینترنتی یا پرداخت از طریق کارتخوان با تأخیرهای طولانی و اختلال مواجه میشوند. این وضعیت بهویژه در ساعات شلوغ روز به اوج میرسد و باعث نارضایتی هم خریداران و هم فروشندگان شده است.
یکی از شهروندان در گفتوگو با خبرنگار ما گفت: چند بار مجبور شدم از خرید صرفنظر کنم چون پرداخت از طریق کارتخوان بهدلیل قطع شدن اینترنت انجام نشد. حتی برنامههای پرداخت مثل شاپرک یا همراه بانک هم به سختی باز میشود.
برخی از کسبه نیز اعلام کردند که کاهش سرعت اینترنت، باعث اختلال در فعالیت فروشگاههای اینترنتی کوچک محلی و ارتباط آنها با مشتریان شده است.
در حالیکه زیرساختهای دیجیتال نقش حیاتی در تسهیل زندگی روزمره شهروندان دارند، به نظر میرسد سرعت پایین اینترنت در سراوان به یکی از چالشهای مهم تبدیل شده که نیازمند رسیدگی فوری مسئولان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است.
.jpg)
تأکید فرماندار سراوان بر استفاده از فناوری نوین
علی ای حال در دیداری که صاحبگل صالحی فرماندار سراوان با مدیرکل مخابرات داشت با اشاره به ضرورت ارتقای زیرساختهای شهرستان در حوزه مخابراتی، بر لزوم استفاده از فناوری نوین در این زمینه با هدف رضایتمندی ساکنین و جلوگیری از هرگونه نگرانیهای مردمی در قطعی و اختلال شبکههای مخابراتی تأکید کرد.
وی پیرامون پوشش مخابراتی تمامی مناطق شهری، روستایی و محورهای مواصلاتی مباحثی را مطرح و خواستار توجه جدی مجموعه شرکت مخابرات و رفع مشکلات ارتباطی در این زمینه شد.
رامین مدیر کل شرکت مخابرات سیستان و بلوچستان در این دیدار با اشاره به انعقاد قرارداد با شهرداری سراوان جهت نصب سایت در ۸ نقطه شهر بهمنظور ارتقای ارائه خدمات، بیان کرد: جانمایی محل احداث دکل مخابراتی در بازارچه مرزی کوهک و نصب تجهیزات مخابراتی، ارتقاء چهار سایت در شهرستان سراوان از 4G به 5Gو تأمین باتری برای پنج سایت تا پایان شهریور ماه انجام خواهد شد.
انتهای خبر/
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ ساعت ۰۷:۰۰