به گزارش
شستون؛ به نقل از
عصرهامون، سیستان و بلوچستان به این علت در زمره سرزمین عجایب و شگفتی های ایران جای دارد که هر گوشه از آن لقبی منحصر به فرد را به خود اختصاص داده از انبار غله ایران در شمال استان تا هندوستان کوچک در جنوب. هندوستان کوچک از این باب که آب و هوای گرم و استوایی شهرستان های جنوبی باعث شده تا انواع محصولات خاص گرمسیری همچون موز، انبه،چیکو، پاپایا، زیتون، خربزه درختی و... در این مناطق کشت شود.
در میان این محصولات خاص "انبه" را سلطان میوه های گرمسیری می گویند به گونه ای که همه ساله در آغازین روزهای اردیبهشت می توان طعم ترش و گس انبه نارس را که هنوز ساعتی از چیدنش نمی گذرد را مزه کرد یا تنها یک ماه بعد از آن یعنی نیمه دوم خرداد تا خرماپزان مرداد در هر گوشه ای از این استان زرخیز با انبههای رسیده می توان طعمی جدید را چشید.
با این وجود در حالی سیستان وبلوچستان رتبه دوم تولید و سطح زیر کشت انبه در کشور را به خود اختصاص داده که شهرستانهای چابهار، سرباز، نیکشهر، قصرقند و کنارک از مناطق مهم تولید این محصول به شمار رفته؛ محصولی که مشتریان زیادی را در بازارهای داخلی و خارجی به سمت خود کشانده و از آن انواع ترشی با پوست و بدون پوست و هسته دار، روغنی، سرکهای، خلالی و مخلوطی و.... تولید می شود.
آغاز برداشت انبه زودرس کشور در شهرستان چهار فصل چابهار
نورالدین میرلاشاری،مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چابهار در گفت وگو با خبرنگار
عصرهامون افزود: سطح زیر کشت باغات میوههای گرمسیری شهرستان هزار و ۸۵۰هکتار است که ۲۹۰هکتار به باغات انبه اختصاص دارد.
وی تصریح کرد: از ۱۵۰هکتار باغات بارور انبه در چابهار ، سالیانه ۱۲هزار تن میوه گرمسیری انبه از آن برداشت وروانه بازار مصرف میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چابهار بیان کرد: در راستای توسعه باغات انبه طی سال گذشته تعداد ۲هزار اصله نهال انبه بین کشاورزان توزیع شده که در سطحی معادل ۲۰ هکتار کشت شد.
میرلاشاری گفت: شرایط اقلیمی چهار فصل چابهار این امکان را بخصوص برای درختان انبه بارور فراهم نموده که ضمن برداشت محصول درختان میوه درحال گل دهی جدید نیز باشند .
انتهای پیام/
پنجشنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۲۷